Πώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο έχοντας κατά νου τις ενημερώσεις αλγορίθμου Google
Januar 15, 2023Η Google κυκλοφορεί πολλές ενημερώσεις αλγορίθμων κάθε χρόνο και αυτές οι αλλαγές μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις προσπάθειές σας στο SEO. Με άλλα λόγια, επηρεάζει πόσα μάτια θα φτάσουν στο περιεχόμενό σας.
Λοιπόν, πώς συμβαδίζετε με τον διαρκώς μεταβαλλόμενο αλγόριθμο; Ας δούμε μερικές γενικές βέλτιστες πρακτικές για να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενό σας αντέχει σε όλες τις μελλοντικές αλλαγές.
Πόσο συχνά ενημερώνει η Google τον αλγόριθμό της;
Η Google είναι γνωστή για την κυκλοφορία των ενημερώσεων αλγορίθμων αριστερά και δεξιά. Κατά μέσο όρο, υπάρχουν πάνω από 3.000 αλλαγές γίνονται ετησίως. Τούτου λεχθέντος, η πλειονότητα των ενημερώσεων είναι μικρές βελτιώσεις που μπορεί να μην ενδιαφέρουν τους περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου και συνήθως περνούν απαρατήρητες.
Ωστόσο, η Google εγκαινιάζει επίσης πολλές σημαντικές αλλαγές κάθε χρόνο, που αναφέρονται ως „βασικές ενημερώσεις“. Συχνά προγραμματίζονται μήνες νωρίτερα, αυτά τα κρίσιμα στοιχεία του αλγόριθμου κατάταξης της Google έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ποιότητα και τη συνάφεια των συνολικών αποτελεσμάτων αναζήτησης. Όπως γνωρίζουν πολλοί ειδικοί στο ψηφιακό μάρκετινγκ, αυτές οι ενημερώσεις είναι διαβόητες επειδή επηρεάζουν δραστικά το SEO, καλώς ή κακώς.
Δείτε το απόλυτο χρονοδιάγραμμα των ενημερώσεων αλγορίθμων Google >
Βέλτιστες πρακτικές δημιουργίας περιεχομένου
Με απλά λόγια, δεν αρκεί να παράγετε απλώς περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στις μέρες μας. Πολλές επιχειρήσεις καταφέρνουν να δημιουργήσουν ελκυστικό και πολύτιμο περιεχόμενο για το κοινό-στόχο τους—αλλά αυτό δεν το καθιστά αυτόματα μακροχρόνιο περιεχόμενο υψηλής κατάταξης στα μάτια του αλγόριθμου.
Για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας θα διαρκέσει περισσότερο από τις μελλοντικές ενημερώσεις αλγορίθμων, θα πρέπει να τηρείτε τους κανόνες της Google. Ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές και μάθετε πώς να δημιουργείτε το περιεχόμενο που χρειάζεστε για συνεχή επιτυχία.
Εστίαση στην Ποιότητα
Ανεξάρτητα από τις ενημερώσεις αλγορίθμων με τα χρόνια, η ποιότητα είναι το κλειδί για τη δημιουργία εισερχόμενης κίνησης. Για να δημιουργήσετε πραγματικά πολύτιμο περιεχόμενο, πρέπει να έχετε θεματολογία που είναι επωφελής για τον χρήστη—είτε πρόκειται για εκπαιδευτικές πληροφορίες, μοναδικές γνώσεις, αποδεδειγμένη έρευνα, νέες ιδέες κ.λπ.
Επιπλέον, εάν το περιεχόμενό σας παρουσιάζεται τακτοποιημένα και με ακρίβεια, το μήνυμά σας είναι πολύ πιο πιθανό να μεταδοθεί. Αποφύγετε τυχόν σφάλματα που μπορεί να κάνουν τους επισκέπτες να κάνουν κλικ μακριά. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες είναι πιθανό να εγκαταλείψουν μια ιστοσελίδα περιλαμβάνουν:
- Κατεστραμμένοι σύνδεσμοι και φόρμες
- Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη
- Ξεπερασμένες πληροφορίες
- Παραπλανητικός/άσχετος τίτλος
- Κακή μορφή, σχεδιασμός ή χρηστικότητα
- Μη φιλικό προς κινητά (κακή σχεδίαση UX)
- Συντριπτικές διαφημίσεις ή αναδυόμενα παράθυρα
Αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να έχετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα του αλγορίθμου για να ανεβείτε στις θέσεις και να κερδίσετε τους ανταγωνιστές σας. Ακολουθούν τρεις μερικές κόκκινες σημαίες που αναζητά η Google κατά την κατάταξη ιστοτόπων.
1. Κακή βελτιστοποίηση στη σελίδα
Στοιχεία όπως οι λέξεις-κλειδιά και οι τίτλοι σελίδων παίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τον αλγόριθμο να καθορίσει τι αφορά το περιεχόμενό σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για τη βελτιστοποίηση των ετικετών τίτλων, ετικετών εικόνων, μετα-περιγραφών, διευθύνσεων URL και χαρτών ιστοτόπου XML.
2. Λεπτό Περιεχόμενο
Με απλά λόγια, λεπτό περιεχόμενο είναι περιεχόμενο της σελίδας που δεν είναι χρήσιμο στους επισκέπτες. Αυτό περιλαμβάνει σελίδες εισόδου, σελίδες συνεργατών, άσχετες αναρτήσεις επισκεπτών και περιεχόμενο που δημιουργείται ή κλαπεί αυτόματα από άλλη διαδικτυακή πηγή.
3. Ανεπαρκείς Σύνδεσμοι
Όχι μόνο χρειάζεστε εξαιρετικό περιεχόμενο για να κερδίσετε την έγκριση της Google και να επιτύχετε υψηλές θέσεις, αλλά χρειάζεστε επίσης εξαιρετικούς συνδέσμους. Όσο περισσότερους συνδέσμους υψηλής αξίας έχει ο ιστότοπός σας, τόσο καλύτερη είναι η παρουσία σας στον ιστό. Θα θελήσετε επίσης να αποφύγετε κακές πρακτικές δημιουργίας συνδέσμων για να παραμείνετε στην καλή πλευρά της Google.
Συνολικά, η Google προτιμά το ουσιαστικό, ποιοτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες κατατάσσετε.
Κατανοήστε την προοπτική EAT
Τελικά, η Google θέλει να προσφέρει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία στις μηχανές αναζήτησης, γι‘ αυτό και λαμβάνει προσεκτικές προφυλάξεις για την προώθηση μόνο αξιόπιστων τομέων. Ως αποτέλεσμα, η αντίληψη της Google για μια επιχείρηση συχνά συσχετίζεται με την εντύπωση που αφήνει στο κοινό-στόχο της. Λοιπόν, πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας ώστε να πληροί τα πρότυπα της Google;
Η Google μετρά τρεις κύριους παράγοντες κατά τον καθορισμό της εμπιστοσύνης που πρέπει να δοθεί σε μια συγκεκριμένη επωνυμία ή ιστότοπο—Εξειδίκευση, Εξουσίακαι Εμπιστοσύνη-γνωστός και ως ΤΡΩΩ. Η ιδέα του EAT υπάρχει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ωστόσο πολλοί ειδικοί του κλάδου εξακολουθούν να αγωνίζονται με αυτήν σήμερα.
- Εξειδίκευση – Εξειδίκευση σημαίνει να έχεις εξαιρετικές γνώσεις ή δεξιότητες σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Η Google τείνει να προτιμά το περιεχόμενο που δημιουργείται από ειδικούς σε θέματα. Με απλά λόγια, το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας πρέπει να επιδεικνύει υψηλότερο επίπεδο τεχνογνωσίας από τον ανταγωνισμό.
- Εξουσία – Η εξουσία έχει να κάνει με τη φήμη, συνήθως μεταξύ των ειδικών του κλάδου και των επιρροών. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ένα άτομο ή έναν ιστότοπο ως την πηγή αξιόπιστων πληροφοριών για ένα θέμα, αυτό αποτελεί αρχή.
- Εμπιστοσύνη – Η εμπιστοσύνη αφορά την ακρίβεια, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια του περιεχομένου μιας ιστοσελίδας. Παράθεση αξιόπιστες πηγές είναι ένα μεγάλο μέρος της οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Google. Η συμπερίληψη των στοιχείων επικοινωνίας του εκδότη είναι επίσης χρήσιμη.
Τι ακριβώς καθορίζει το EAT; Η Google συνήθως εξετάζει έναν συνδυασμό περιεχομένου, δημιουργού και ιστότοπου. Επομένως, ο αλγόριθμος εκπαιδεύεται συνεχώς ώστε να αναζητά αυτές τις μεταβλητές όταν αποφασίζει ποιες ιστοσελίδες θα προωθήσει στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Να έχετε κατά νου την πρόθεση του αναγνώστη
Σε αντίθεση με την Google, οι άνθρωποι γενικά δεν ενδιαφέρονται για τους συνδέσμους και τις ετικέτες. Απλώς αναζητούν περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Επομένως, πρέπει να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας στο συγκεκριμένο κοινό σας για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας για να κατανοήσετε καλύτερα τη στόχευση κοινού της Google.
- Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας;
- Ποια προβλήματα προσπαθούν να λύσουν;
- Ποιο στυλ γραφής τους αρέσει περισσότερο;
- Πώς μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους;
Μόλις γνωρίσετε το κοινό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε περιεχόμενο που αναζητά συγκεκριμένα. Οι καλύτεροι δημιουργοί περιεχομένου γνωρίζουν ποιες στρατηγικές πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν την αφοσίωση των αναγνωστών και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα.
Για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε περιγραφική γλώσσα στο γραπτό σας για να δημιουργήσετε μια εικόνα στο μυαλό του αναγνώστη και να τον βυθίσετε πλήρως στη δουλειά σας. Ομοίως, η χρήση μεταφορικής γλώσσας μπορεί να μετατρέψει το συνηθισμένο περιεχόμενο σε μια βελτιωμένη εμπειρία.
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα με επιτυχία και ο αλγόριθμος θα ανταμείψει τις προσπάθειές σας με υψηλές θέσεις και δυνητικούς πελάτες για την επιχείρησή σας!
Τι γίνεται με τις μελλοντικές ενημερώσεις αλγορίθμων Google;
Με αυτόν τον ρυθμό, είναι σαφές ότι η Google δεν θα επιβραδύνει τις ενημερώσεις σύντομα. Και με χιλιάδες αλλαγές αλγορίθμων ανά έτος, είναι αδύνατο να συμβαδίσουμε με όλες. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες ενημερώσεις δεν θα σας επηρεάσουν, αλλά είναι λάθος να τις αγνοήσετε εντελώς—ειδικά τις μεγάλες.
Τελικά, είναι σημαντικό οι έμποροι και οι δημιουργοί περιεχομένου να γνωρίζουν πότε συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο. Είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε εάν οι ταξινομήσεις άλλαξαν λόγω μιας εσωτερικής αλλαγής ή μιας ενημέρωσης της Google.
Λοιπόν, έχετε μια προληπτική ή αντιδραστική στρατηγική ψηφιακού περιεχομένου όταν πρόκειται για αλλαγές αλγορίθμων Google; Για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας επιβιώνει από μελλοντικές ενημερώσεις αναζήτησης, θα πρέπει να ανεβάσετε τον πήχη.
Προλάβετε τον αλγόριθμο και βάλτε τα δυνατά σας μπροστά με το συμβουλές βελτιστοποίησης περιεχομένου αναφέρεται σε αυτό το άρθρο. Ή αν δεν είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε σε αυτήν την πρόκληση, μπορείτε πάντα να στρατολογήσετε τη βοήθεια μιας εξωτερικής εταιρείας μάρκετινγκ που γνωρίζει τον αλγόριθμο.
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες SEO στο Χιούστον και στο Ώστιν του Τέξας.
Ετικέτες: δημιουργία περιεχομένου, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, απόδοση ιστότοπου