Πώς να πάρεις καλούς βαθμούς
April 5, 2017Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσεις νέους φίλους και να εξερευνήσεις μια εντελώς διαφορετική χώρα.
Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να μελετήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία!
Μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε ένα νέο στυλ διδασκαλίας, οπότε, εδώ είναι το δικό μας κορυφαίες συμβουλές για το πώς να πάρεις καλούς βαθμούς…
Ακολουθήστε μας στο Instagram.
1. Κρατήστε σημειώσεις
Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί όλα όσα λέγονται σε μια διάλεξη! Ακόμα κι αν μπορείτε να προβάλετε ένα Powerpoint ή μια εγγραφή στο διαδίκτυο, είναι καλή ιδέα να κρατάτε χειρόγραφες σημειώσεις για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας να θυμάται τις νέες πληροφορίες.
Στο τέλος της εβδομάδας, ελέγξτε τις σημειώσεις σας επισημαίνοντας βασικά σημεία και καταθέστε τις για την εβδομάδα αναθεώρησης.
2. Κάντε ερωτήσεις
Δεν υπάρχει ανόητη ερώτηση!
Οι δάσκαλοί σας θα χαρούν που σας ενδιαφέρει αυτό που μαθαίνετε. Οι περισσότεροι θα έχουν ακόμη και αφιερωμένες ώρες όπου μπορείτε να πάτε και να μιλήσετε μαζί τους για οποιοδήποτε θέμα σας είναι δύσκολο.
Μπορεί ακόμη και να κάνετε μια ερώτηση για ένα θέμα με το οποίο οι συμμαθητές σας επίσης ταλαιπωρούνταν, οπότε όλοι θα ωφεληθούν!
3. Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα μελέτης
Αν διαπιστώσετε ότι μερικές μέρες μελετάτε με τις ώρες, αλλά άλλες μέρες δεν κοιτάτε καν τα βιβλία σας, τότε ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα και να το τηρήσετε.
Βεβαιωθείτε ότι το χρονοδιάγραμμα της μελέτης σας είναι ρεαλιστικό, αφήνοντας χρόνο για διασκέδαση με φίλους, φαγητό και ύπνο.
Μην εργάζεστε για περισσότερο από 90 λεπτά χωρίς να κάνετε ένα διάλειμμα 10 λεπτών. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά τελικά η μελέτη θα γίνει μέρος της ρουτίνας σας.
4. Χρησιμοποιήστε πόρους για να πάρετε καλούς βαθμούς
Εάν μαθαίνετε για ένα συγκεκριμένο θέμα που σας ενδιαφέρει, γιατί να μην επωφεληθείτε από τη βιβλιοθήκη της πανεπιστημιούπολης και τους διαδικτυακούς πόρους σας;
Η έρευνα θα γίνει μια σημαντική πτυχή του χρόνου σας ως φοιτητής πανεπιστημίου, επομένως είναι καλό να εξοικειωθείτε με το πώς να βρείτε καλές πηγές από νωρίς.
5. Παρακολουθήστε όλα τα μαθήματά σας
Προσπαθήστε να παρακολουθείτε όλα τα μαθήματα και τις διαλέξεις σας. Η απώλεια έστω και ενός μαθήματος μπορεί να σας κάνει να παίζετε catch up για εβδομάδες.
Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα που σας εμποδίζει να παρακολουθήσετε τα μαθήματα, μιλήστε με τον Συντονιστή Υπηρεσιών Σπουδαστών το συντομότερο δυνατό.
6. Ξεκινήστε μια ομάδα μελέτης
Εάν σας είναι δύσκολο ή βαρετό να μελετάτε μόνοι σας, είτε στο σπίτι είτε στο κέντρο, ίσως είναι καλή ιδέα να βρείτε μια μικρή ομάδα φίλων για να μελετήσετε μαζί τους.
Θα μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον, να ακούτε λίστες αναπαραγωγής μελετών και να κάνετε διαλείμματα για να μιλήσετε για άλλα πράγματα.
Θα μπείτε λιγότερο στον πειρασμό να αποσπαστείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν δεν μελετάτε μόνοι σας!
7. Μην ξεχνάτε να χαλαρώνετε
Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε ένα χόμπι που αγαπάτε, εξερευνήστε την πόλη στην οποία ζείτε ή απλώς χαλαρώστε και παρακολουθήστε μια ταινία.
Θα είναι πιο εύκολο να μάθετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εάν έχετε χαλαρώσει το Σαββατοκύριακο.
Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε: καταπολεμήστε το άγχος και γίνετε κύριος της αναθεώρησης ή Τα 9 μυστικά της Hira για επιτυχημένες πανεπιστημιακές σπουδές.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το INTO Study και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας για σπουδές στο εξωτερικό, ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με το Ιστοσελίδα INTO Study.
Ας γίνουμε φίλοι! Γιατί να μην συνδεθείτε με άλλους μαθητές Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα και YouTube.